• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Courtois: "De match leeft enorm in Madrid"

  We volgen het duel zaterdag vanaf 20u met tekstupdates in ons matchcenter.

  Spanje maakt zich op voor de kraker Atletico Madrid-Barcelona. In een rechtstreeks duel vechten de twee clubs zaterdag uit wie als leider de heenronde afsluit. Atletico-spelers Thibaut Courtois en Toby Alderweireld blikken vooruit op de topper.

  Barcelona en Atletico Madrid tellen na 18 speeldagen allebei 49 punten. Beide teams wonnen 16 keer, speelden één keer gelijk en verloren amper één wedstrijd. Barcelona heeft wel een iets beter doelsaldo: +41 tegen +36 van Atletico. Barça heeft de productiefste aanval, Atletico de meest secure defensie.

  "De wedstrijd leeft enorm in Madrid. Zeker omdat er nu eens een andere ploeg dan Real Madrid zich mengt in de strijd met Barcelona", vertelt doelman Thibaut Courtois in Het Laatste Nieuws.

  Als Atletico wint, zet het Barcelona op drie punten én evenaart het ook het record van 52 punten in de heenronde. Dat record werd vorig seizoen gevestigd door... Barcelona. "Dat we misschien 52 punten zouden halen in de heenronde, hadden we voor het seizoen niet durven te dromen", zegt Courtois.

  "Vorig jaar speelden we ook een goede heenronde, maar bleek de terugronde erg zwaar. Je treft dan clubs die tegen de degradatie vechten en anderen die nog strijden om Europees voetbal. Het is dus nog veel te vroeg om over de titel te praten."

  Toby Alderweireld, die mag hopen op een basisplaats door de blessure van Diego Godin, heeft er vertrouwen in. "Thuis zijn we in staat om iets te forceren. We hebben een goede ploeg maar zullen geconcentreerd moeten zijn. Maar laat ons realistisch zijn: Barcelona is favoriet", vindt Alderweireld.

  Courtois: "Van mij mag Messi gerust meedoen"

  Barcelona moest het een poosje zonder Lionel Messi stellen, maar bij zijn rentree gaf hij van de week meteen zijn visitekaartje af. Tegen Getafe trof hij twee keer raak. "Het maakt niet uit wie er speelt bij Barcelona. Zij hebben kwaliteiten genoeg", weet Alderweireld.

  Courtois hoopt dat Messi in de basis staat. "Het is mooier om een topploeg op volle sterkte te kloppen. In de bekerfinale tegen Real Madrid deed Cristiano Ronaldo mee en wonnen we. Van mij mag Messi dus gerust meedoen", aldus de Rode Duivel.