• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cancellara: "Clashen met jongere generatie"

  Cancellara met het shirt waarin hij dit seizoen zal rijden.

  Fabian Cancellara is het uithangbord van de nieuwe Trek-ploeg, die vrijdag is voorgesteld. De Zwitser heeft naar eigen zeggen veel zin in het nieuwe seizoen met zijn nieuwe ploeg. De voorjaarsklassiekers zijn opnieuw het hoofddoel. "Maar het is altijd zeer moeilijk om prestaties uit het verleden te blijven evenaren."

  "Mijn doel is ook dit jaar weinig veranderd", zegt Cancellara. "Misschien wordt het dit seizoen wel een clash van de generaties."

  "Als je ouder wordt, is het ook logisch dat er andere generaties opstaan. Het is ook mooi dat er opvolging komt. Dat geeft extra motivatie, want je wil niet van je sokkel geduwd worden door een jong kereltje."

  "Mensen willen graag een duel zien tussen Tom Boonen en mij, maar het belangrijkste is dat de wedstrijd zelf goed is. Ik hoop zelf ook wel dat Boonen gezond blijft en er bij zal zijn in de voorjaarsklassiekers. Dat maakt die wedstrijden nog net iets groter."

  "Het belangrijkste voor mij is nu om gezond te blijven. Op dit moment ben ik niet helemaal fit." Cancellara werd vorige week aangereden op training. "Op mijn niveau is het heel belangrijk om helemaal gezond te zijn. Dat heb je nodig om daarna je conditie optimaal te krijgen."

  "Het uurrecord is niet voor direct"

  Her en der werd ook al geopperd dat Cancellara een aanval op het werelduurrecord plant. "Het uurrecord is een project, maar zeker niet iets voor direct. Het is een speciale onderneming en daar moet je jezelf goed op voorbereiden. Ik weet dus ook niet of het iets voor volgend jaar of het jaar daarna zal zijn", zegt Cancellara nog.

  "Ik focus me nu op mijn nieuwe team en wil daarmee het hele jaar door zo goed mogelijk presteren."