• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Vanaken mag niet weg, Harbaoui kost 2,5 miljoen"

  Roger Lambrecht: "Reynders en Maes zijn onze beste transfers."

  Op zijn 82e volgt Roger Lambrecht "zijn" Lokeren nog altijd op de voet, tot op stage in Marokko. De voorzitter heeft een klare kijk op de zaken. "Willy Reynders en Peter Maes zijn de beste transfers die we deden", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

  Lokeren mikt op Play-off I en staat op een vijfde plaats in de competitie. Op schema dus. "We staan zelfs voor Genk. Straf. Genk is financieel en sportief een van de beste ploegen in België. Veel clubs zijn jaloers op Lokeren. "Dieën ouwe" staat er weer tussen, denken ze."

  Hans Vanaken, overgekomen van tweedeklasser Lommel, heeft ook de voorzitter verrast. "Ik kende hem niet, net als Patosi indertijd. Vanaken was een van de besten in tweede klasse, maar dat hij meteen ook in eerste een vooraanstaande rol zou spelen, had niemand verwacht."

  "Chapeau voor Willy Reynders en Peter Maes (de technisch directeur en coach, red). Zij hebben hem gehaald. Net als Onur Kaya en Gregory Mertens. Iedereen kon die jongens kopen, maar zij pakten hen. Knap. Willy en Peter zijn de beste transfers die we gedaan hebben."

  "Ik heb nog geen prijs gezet op Hans, want hij is vandaag niet te koop. Hij begint nog maar en kan hier nog twee jaar rijpen. Er wordt niet aan zijn mouw getrokken en dat is goed."

  "2,5 miljoen is marktwaarde van Harbaoui"

  Wie wel weg mag van Lambrecht, is Hamdi Harbaoui, Lokers topschutter met twaalf goals. "Hij mag gaan voor een vaste prijs: 2,5 miljoen euro. Dat is zijn marktwaarde."

  "Als hij een goeie ploeg vindt en wij krijgen ons geld, mag hij weg. Maar wel voor 15 januari. Na die dag mag normaal niemand meer weg. Je kunt op 30 januari geen vervanger meer vinden. We hebben een lijstje van vervangers, met onder meer David Pollet (van Charleroi, red) erop."

  "Vanhaezebrouck, Put, Van Veldhoven zijn goeie trainers"

  Coach Peter Maes is aan zijn vierde seizoen bezig op Daknam, maar door de successen springt hij in het oog. "We willen hem zo lang mogelijk houden, maar in voetbal weet je nooit."

  Lambrecht denkt nog niet echt aan één opvolger: "Een coach moet je pakken als je hem nodig hebt. Ik kan er tien opnoemen die mogen en kunnen komen. Vanhaezebrouck is goed. En Paul Put. Harm van Veldhoven ook. Bij KVM had die niet het materiaal om goed voetbal te brengen."