• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Meir: "T2 of niets meer bij Lierse"

  Eric Van Meir: "Ik doe niet meer mee aan een steoelendans."

  Eric Van Meir kreeg vorige week te horen dat hij opzijgeschoven wordt als assistent-coach van Lierse. "De echte reden voor de beslissing ken ik nog altijd niet. Maar ik accepteer dit niet. Deze beslissing is onterecht. Mijn goede naam is nog maar eens door het slijk gehaald."

  Van Meir is een echt clubicoon van Lierse: vijf jaar speler en dik tien jaar lid van de trainersstaf, waarvan een jaar als hoofdcoach. En hij kan wat hebben, want de laatste jaren werd hij al drie keer uit zijn functie gezet.

  "Toen kon ik dat nog enigszins begrijpen en me erbij neerleggen", doet Van Meir zijn verhaal aan Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws.

  "Maar nu niet. Ik snap niet wat de bedoeling is. Eén ding is zeker: mijn vat is vol. Maar ik accepteer dit niet. Deze beslissing is onterecht. Mijn goede naam is nog maar eens door het slijk gehaald."

  Technisch directeur Tomasz Radzinski (foto) en Nader Shawky, de rechterhand van voorzitter Maged Samy, brachten Van Meir op 2 januari op de hoogte.

  "Eerst werd gezegd dat ik privéproblemen heb en daardoor niet gefocust kon zijn. Oké, ik ben aan het scheiden, maar het is flauwekul dat ik daardoor mijn werk niet zou kunnen doen. Daarna werd gezegd dat ik na de trainingen te snel de club verliet. Ook niet waar."

  "Ik heb toen gezegd dat ze moesten stoppen met onzin te verkopen en me de echte reden moesten geven. Die heb ik nog niet gekregen. Later las ik in de krant dat Radzinski zei dat de slechte resultaten de reden waren. Ik denk dat het nog nooit is gebeurd dat een T2 uit de technische staf is verwijderd voor het gebrek aan resultaten."

  "Ik doe niet meer mee aan een stoelendans"

  Radzinski had ook gezegd dat Van Meir zelf mag kiezen in welke functie hij bij Lierse blijft. "Ik blijf als T2 of het verhaal bij Lierse eindigt", zegt Van Meir. "Ik doe niet meer mee aan een stoelendans: technisch directeur, jeugdcoördinator, beloftetrainer, dat is definitief gedaan."

  "Nadat we ons vorig seizoen gered hadden, werd nog gezegd dat ik de Pierre Denier van Lierse zou worden. Wat voor mij perfect was. Ik heb al lang mijn ambitie om hoofdtrainer in eerste klasse te zijn opgeborgen. We zijn nog geen jaar verder en..."

  "Ik snap de bedoeling niet. Misschien willen ze Stanley Menzo (die Van Meir steunt, red) wel isoleren. Als je weet dat voor KV Mechelen (een wedstrijd die Lierse won, red) de strop al rond onze nek hing, dan moet ik er geen tekening bij maken wat de gevolgen zijn als de komende drie matchen, tegen Club Brugge, Kortrijk en Anderlecht, worden verloren."

  "Ik ben altijd loyaal geweest tegenover de club. Zelfs toen ik door Marc Wilmots werd gevraagd om assistent-bondscoach te worden. Nu blijkt dat misschien een verkeerde keuze. Misschien moet ik Wilmots nog eens bellen", lacht Van Meir, die zeker in het voetbal wil blijven. "Hoofdtrainer, assistent-trainer, analist, alles kan."