• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rodman zingt, raaskalt en excuseert zich

  Dennis Rodman, flamboyant als altijd.

  Dennis Rodman heeft turbulente dagen in Noord-Korea achter de rug. De voormalige basketbalspeler zong voor de verjaardag van zijn vriend Kim Jong-un, de leider van het land, maar ging ook tekeer in interview met CNN. "Ik was dronken", excuseerde Rodman zich.

  De grote liefde tussen Noord-Korea en de flamboyante "bad boy" van de NBA is al een tijd aan de gang. Rodman is er opnieuw op bezoek, onder meer om er te basketballen ter ere van de verjaardag van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

  De Amerikaanse tv-zender CNN greep de kans aan om Rodman via satelliet te interviewen. Een van de vragen ging over Kenneth Bae, een Amerikaan met Koreaanse roots die sinds vorig jaar in een gevangenis in Noord-Korea zit.

  Rodman kon de vraag maar matig appreciëren en ging na enige tijd helemaal over de rooie. De andere (ex-)basketbalspelers rond Rodman konden hun verbazing over diens tirade maar moeilijk verbergen. Rodman excuseerde zich intussen, vooral bij de familie van Bae. "Ik was dronken en had te lijden onder stress", zegt hij.

  Rodman gaat over de rooie in interview op CNN:

  Rodman zingt voor Kim Jong-un: