• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Racing Genk shopt in tweede klasse

  "Kabasele (l) heeft alles in zich om uit te groeien tot een heel goede verdediger."

  Racing Genk heeft zich versterkt met Christian Kabasele. De 22-jarige Belgische verdediger met Congolese roots komt na het seizoen transfervrij over van tweedeklasser Eupen.

  Sportief directeur Gunter Jacob is in zijn nopjes. "Christian Kabasele is een jonge speler met enorm potentieel", zegt hij.

  "We volgen hem al sinds het begin van het seizoen. Zijn voetballend en atletisch vermogen hebben dadelijk onze interesse opgewekt."

  "Hij heeft alles in zich om uit te groeien tot een heel goede verdediger."

  "We zullen natuurlijk even geduld moeten tonen en zien hoe de aanpassing verloopt wanneer hij bij ons aankomt, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Christian ons niet zal ontgoochelen."

  Kabasele: "Genk is ideaal"

  Christian Kabasele, die ook een verleden bij KV Mechelen en het Bulgaarse Loedogorets heeft, is uiteraard verheugd met de transfer.

  "Toen Genk contact opnam, was ik meteen gewonnen voor het idee bij een topclub aan de slag te kunnen", zegt de 22-jarige verdediger.

  "Ik besef dat het even aanpassen zal worden, het is toch een serieuze stap vooruit, maar het vertrouwen dat de sportieve mensen in me hebben getoond, maakt dat ik er alle vertrouwen in heb te kunnen slagen."

  "In het verleden is al gebleken dat Genk de ideale club is voor een jonge speler met ambitie."

  Christian Kabaseles broer Nathan staat op de loonlijst van Anderlecht. De 19-jarige aanvaller speelt op uitleenbasis bij de Nederlandse tweedeklasser De Graafschap.