• home
 • video
 • pas verschenen

  Malanda: "Wou zelf heel graag naar Wolfsburg"

  Malanda op stage met Wolfsburg: "Het gaat drie keer sneller."

  Junior Malanda heeft dinsdag gedebuteerd voor Wolfsburg, nadien sprak hij voor het eerst over zijn overgang van Zulte Waregem naar de Duitse club. "Ik moest deze stap zetten", zegt de 19-jarige middenvelder aan Het Nieuwsblad. "Bij Wolfsburg maak ik ook meer kans op de Rode Duivels."

  Wolfsburg kocht Malanda vorige zomer van Zulte Waregem, maar verhuurde hem meteen weer, mét een clausule.

  Als de Belgische club niet Europees overwinterde en meer dan 5 punten achterstand had op de leider in België, kon Wolfsburg hem nu terugroepen. En zo geschiedde.

  "Maar ik wilde vooral zelf heel graag naar Wolfsburg", zegt Malanda. "Ik bedank Zulte Waregem voor al de kansen die het me gaf, maar voor mijn ontwikkeling als voetballer moest ik deze nieuwe stap zetten."

  Malanda heeft het verschil al gemerkt: "Op training gaat het hier drie keer sneller. Als je ziet met welke grote namen ik nu dagelijks train, kan ik heel veel leren van hen." Bij de nummer vijf van de Bundesliga spelen onder meer de Brazilianen Diego en Gustavo en de Kroaten Olic en Perisic.

  Malanda beseft dat hij geduld moet hebben: "Ik wil geleidelijk aan wennen aan het Duitse voetbal. Ik hoop af en toe in de basis te staan, maar als ik niet meteen basisspeler ben, maak ik me geen zorgen."

  Coach Dieter Hecking is alvast tevreden met de Belgische aanwinst: "Met Malanda erbij kan ik veel meer variaties in ons spel brengen."

  "Bij Wolfsburg meer kans op Rode Duivels"

  Junior Malanda is een sterkhouder bij de Belgische beloften én dus op termijn ook een optie voor de Rode Duivels. Maar hij wil niet te hard van stapel lopen.

  "Als Belgische belofte sprak ik al heel vaak met bondscoach Marc Wilmots. Vooral over mijn carrière, maar nog nooit over het WK. De Belgische selectie halen voor Brazilië wordt ontzettend moeilijk. Al zal ik op termijn wel meer kans maken op de Rode Duivels nu ik voor Wolfsburg voetbal."