• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ex-Formule 1-rijder Irvine krijgt zes maanden cel

  Irvine krijgt z'n straf voor een gevecht in een Milanese discotheek.

  De voormalige Formule 1-rijder Eddie Irvine is in Italië tot een gevangenisstraf van zes maanden veroordeeld. Maar door de Italiaanse wetgeving over straffen tot twee jaar zal Irvine niet effectief zitten.

  De Noord-Ier Irvine vloog vijf jaar geleden in de bekende Milanese dancing Hollywood Gabriele Moratti in de haren. De zoon van de toenmalige burgemeester zei dat Irvine een glas op zijn gezicht kapotsloeg, terwijl Irvine beweerde dat Moratti hem op een flinke kopstoot had getrakteerd.

  Beide heren sleurden elkaar in Italië voor de rechter. De rechter veroordeelde hen allebei tot zes maanden gevangenis na een proces van drie jaar. Maar Irvine zal zijn straf niet moeten uitzitten door de Italiaanse wetgeving.

  Eddie Irvine reed in zijn carrière onder meer voor Ferrari en Jaguar. Bij Ferrari was hij vier jaar ploegmaat van Michael Schumacher.