• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boze Terek-voorzitter halveert loon van Legear

  Legear is aan zijn derde seizoen bij Grozny bezig.

  Het interview van Jonathan Legear in Voetbalmagazine van deze week heeft de aarde doen beven in Grozny. Legear betreurde zijn overstap naar Terek en zegt dat hij in juni gratis weggaat. Zijn voorzitter slaat hard terug. Met woorden, maar ook met daden, want Legear moet 50 procent van zijn loon inleveren.

  Legear vertelde in Voetbalmagazine onder meer dat hij zich in Rusland nooit heeft kunnen aanpassen, "niet op het veld en niet ernaast". "Had ik op voorhand geweten wat me te wachten stond in Grozny, ik had er nooit getekend, dik salaris of niet."

  Terek-voorzitter Magomed Daoedov heeft het interview van Legear ook onder ogen gekregen en reageert furieus. "Dit is niet de eerste keer dat Legear het imago van onze club schaadt", zegt hij op de website van de club uit Tsjetsjenië.

  "Hij heeft het recht niet om dat te doen en er zullen sancties volgen. Zijn contract wordt aangepast en zijn loon wordt verminderd met 50 procent. En eerlijk: we wachten op het moment waarop zijn contract afloopt."

  "We zouden hem maar wat graag van de hand doen, maar voor een voetballer met zijn reputatie zijn er geen aanbiedingen. Niemand in de voetbalwereld is vergeten hoe hij dronken met zijn auto een tankstation binnenreed."

  "Legear is drie seizoenen bij ons, speelde 22 wedstrijden en scoorde maar één keer. Hij zou moeten voetballen en hard werken, zoals zijn ploegmaats, maar hij mist duidelijk de Belgische cafés."

  "Zijn manager weet dat wij bereid zijn te luisteren naar aanbiedingen, maar we hebben nog geen enkel bod voor Legear ontvangen. Logisch, voetbalclubs willen professionele spelers en geen liefhebbers van sterke drank en rijden onder invloed."