• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Rossom tegen Oostende: "Speciale match"

  Sam Van Rossom in actie bij de nationale ploeg.

  Oostende loopt vanavond een oude bekende tegen het lijf in de Eurocup. De basketbalclub gaat op bezoek bij Valencia, de ploeg van Belgian Lion Sam Van Rossom en momenteel tweede in Spanje. "Iedereen heeft respect voor Oostende. Noem ze zeker niet de underdog."

  "In Oostende is het voor mij allemaal begonnen, dat maakt het een speciale wedstrijd voor mij", vertelt Sam Van Rossom (27) aan Sporza.

  "Ik heb nog veel contact met de mensen van Oostende en vanavond gaan we samen iets eten. Dat mag van onze coach, ja. Het is misschien het plan van Oostende om mij dronken te voeren, maar dat zal toch niet lukken", lacht hij.

  "Onze coach heeft me wat raad gevraagd. Veel info heb ik hem niet kunnen geven. Ik heb al een tijd geen wedstrijd van Oostende meer kunnen zien."

  "Over de kwalitieten van sommige spelers heb ik hem wel iets kunnen vertellen. Wat? Dat ga ik niet aan de grote klok hangen", lacht Van Rossom.

  "Het wordt in ieder geval niet evident om ze af te stoppen. Collectief speelt Oostende sterk. Iedereen heeft respect voor Oostende. Noem ze zeker niet de underdog. In de groepsfase hebben ze acht van de tien wedstrijden gewonnen."

  Dinsdagavond is Sam Van Rossom nog iets gaan eten met het team van Oostende.