• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Standard is boos wegens "het geleur met Batshuayi"

  Volgens Standard speelt Batshuayi's manager een vuil spel.

  Standard stapt naar de wereldvoetbalbond FIFA om "de praktijken" van Christophe Henrotay aan de kaak te stellen. Volgens de club leurt de spelersmakelaar tegen alle afspraken in bij buitenlandse clubs met Michy Batshuayi, met 14 doelpunten koploper bij de topschutters in onze eerste klasse.

  "Henrotay probeert Michy ervan te overtuigen om zijn contract, nochtans onlangs opgewaardeerd tot 2017, bij ons te verbreken. Intussen is hij al diverse keren bij vooral Engelse clubs langsgeweest om Batshuayi aan hen voor te stellen", zegt Standard in een communiqué op zijn website.

  "Michy zelf heeft echter al herhaaldelijk gezegd dat hij het seizoen bij Standard wil volmaken. Hij wil met ons de landstitel vieren en topschutter van de competitie worden."

  "Henrotay beschikt over geen enkel mandaat van Standard om dergelijke onderhandelingen op te starten", klinkt het.

  "Het uiteindelijke doel van de manager lijkt om Michy te verkopen en hem dan meteen op huurbasis bij een andere Belgische club te stallen. Zo'n scenario zou in geen geval een sportieve meerwaarde betekenen voor onze aanvaller."

  Standard stapt met een dossier naar de FIFA, aangezien Henrotay als spelersmakelaar een FIFA-licentie heeft. "We willen dat de sportieve ethiek gerespecteerd wordt", besluit Standard.