• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Messi scoort 2 keer bij comeback: "Geen pijn meer"

  Lionel Messi viert zijn terugkeer in stijl.

  Na twee maanden blessureleed heeft Lionel Messi zijn comeback gevierd bij Barcelona. Hij scoorde meteen twee keer in de bekermatch tegen Getafe (4-0). "Ik ben heel blij hoe mijn rentree gelopen is. Ik voelde namelijk geen enkele pijn", zegt de Argentijn. Bekijk hieronder de reactie van Messi op BarçaTV.

  De heenwedstrijd in de achtste finales van de Copa del Rey was het uur gepasseerd, toen Lionel Messi weer mocht opdraven in Camp Nou.

  Precies 58 dagen had de sterspeler in de lappenmand gelegen met een blessure in zijn linkerdij. De decibelmeter sloeg flink uit toen hij mocht opdraven voor Iniesta.

  Dat Messi hersteld is, liet hij in de slotminuten van de wedstrijd tegen Getafe zien. Hij vierde zijn comeback met twee doelpunten: eerst met een binnentikker, daarna scoorde de Argentijn als vanouds op snelheid de 4-0. De 1-0 en de 2-0 stonden op naam van Cesc Fabregas.

  Messi: "Ik voel geen enkele pijn meer"

  Een glunderende Messi stond na de match BarçaTV te woord voor een uitgebreid interview. "Ik ben vooral heel blij, omdat ik geen pijn meer voel."

  "Ik had me wel al op training getest, maar de eerste minuten in een officiële match waren toch een beetje lastig. Het ging echter beter en beter en op het einde voelde ik me goed."

  "Meer dan over mijn goals ben ik tevreden over mijn fysieke paraatheid. Ik heb dan ook hard gewerkt om mijn hamstrings te versterken en om mijn algemene conditie te verbeteren. Ik kan nu weer alleen aan voetbal denken, alle pijn is weg."

  Messi bracht een groot deel van zijn revalidatie in Argentinië door en dat deed hem zichtbaar deugd: "Het was heel fijn om bij mijn familie in mijn thuisland even weg van alles te zijn. Het gaf me de nodige mentale rust."

  "Ik voel me nu goed en ben klaar om weer het beste van mezelf te geven. Zoals altijd denk ik daarbij eerst aan de club en daarna aan de nationale ploeg."

  "Niemand is onvervangbaar"

  Of hij zaterdag al meedoet in de topper bij het Atletico Madrid van Thibaut Courtois, weet hij nog niet. "Het plan is om stap voor stap terug te keren. Na overleg met de coach en de dokters zien we wel."

  "Het team heeft trouwens getoond dat niemand onvervangbaar is. Ze hebben heel goed gepresteerd."

  Messi heeft na zijn afwezigheid veel honger naar de bal: "Er komen vijf à zes zware maanden aan en ik wil de club - zoals altijd - helpen om te proberen alles te winnen. Dat hoort zo bij deze grote club."

  "Ik herhaal het trouwens nog eens: ik wil hier mijn hele carrière graag blijven. De mensen van Barcelona houden van mij en willen dat. Voor mij zou het geweldig zijn."

  Bekijk de reactie van Messi op BarçaTV