• home
 • video
 • pas verschenen

  Kevin Strijbos is vier weken out na een val op training

  Strijbos breekt zijn heiligbeen bij een val.

  Motorcrosser Kevin Strijbos mist een groot stuk van de voorbereiding op het nieuwe seizoen na een val op training. "Ik heb een breukje in mijn heiligbeen", zegt Strijbos, die vorig jaar vierde werd in het wereldkampioenschap MX1.

  Strijbos doet het verhaal over zijn val op het parcours in Lommel op zijn website. "Ik viel over de motor van een andere gevallen rijder en waarschijnlijk kwam ik met mijn heup of bekken tegen mijn stuur terecht."

  Strijbos trok meteen naar het ziekenhuis. "Daar werd een breukje in mijn heiligbeen ontdekt. Normaal geneest zo'n breuk binnen de vier tot zes weken."

  Het heiligbeen ligt boven het staartbeen, onderaan de wervelkolom. "De ergste pijn is ondertussen ook al weg", zegt Strijbos. "Ik hoop snel te kunnen aquajoggen en op de hometrainer te kunnen kruipen."

  "Normaal komt de eerste GP van 2014, op 1 maart in Qatar, niet in het gedrang. Maar het is wel jammer dat ik nu niet aan trainen op de motor toekom. Maar ik blijf sowieso positief denken."

  Tweets van Strijbos: