• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Keisse: "Heb verlies in Gent toch wat goedgemaakt"

  Iljo Keisse won al voor de vierde keer in Rotterdam.

  Iljo Keisse en Niki Terpstra trokken gisteren aan het langste eind in de zesdaagse van Rotterdam. Het Belgisch-Nederlandse duo kon de zege op zak steken met een ultieme inspanning. Keisse neemt zo revanche voor de nederlaag in "zijn Gent", maar heeft nu al de knop omgedraaid richting het wegseizoen.

  Iljo Keisse en de Nederlander Niki Terpstra waren in de zesdaagse van Rotterdam uiteindelijk te sterk voor de Belgische tandem De Ketele/De Buyst. "We werden geconfronteerd met dezelfde situatie als in de zesdaagse van Gent", vertelt Keisse aan Sporza.

  "We konden een kleine puntenachterstand niet overbruggen en wisten dus wat ons te doen stond: een extra winstronde halen. We hebben onze krachten goed ingedeeld en hebben op het juiste moment aangevallen."

  In de zesdaagse van Gent was Jasper De Buyst met zijn partner Leif Lampater nog te sterk voor Iljo Keisse. "Dat verlies heeft toch een beetje pijn gedaan. Ik was naar Rotterdam afgezakt met maar één doel: winnen. Deze zege maakt toch wel wat goed."

  "Dit was mijn tweede en laatste zesdaagse van het seizoen. Met Gent en Rotterdam heb ik er de mooiste uitgepikt. Gent is mijn thuiszesdaagse, maar ook Rotterdam is heel speciaal. Ik win hier al voor de vierde keer."

  "Ik vertrek vandaag al naar Calpe, waar mijn ploeg Omega Pharma-Quick Step op stage is. Ik concentreer me nu weer volledig op het wegseizoen en op de klassiekers."