• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hubert: "Ik weet geen weg met mijn frustraties"

  Zal David Hubert nog in actie komen voor AA Gent?

  Voor David Hubert was het een vreemd kerstfeest. Eerst kreeg de Gent-middenvelder te horen dat hij niet meer paste in de plannen van coach Rednic, maar manager Louwagie zette al snel orde op zaken. Hubert is intussen goed en wel op stage met Gent, maar de brokken vallen schijnbaar niet te lijmen. "Ik voel me opgedrongen aan een coach die me weg wil."

  Op 24 december haalde AA Gent-coach Mircea Rednic de grove borstel door zijn selectie. Voor onder meer David Hubert was er geen plaats meer. Maar één dag later floot Gent-manager Michel Louwagie zijn coach al terug: het ging om een "misverstand" en dus mocht Hubert wel blijven.

  "Maar ik wist wel beter", zegt Hubert in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. "De coach had me al gezegd dat hij me niet nodig had. Dat de manager tussenbeide gekomen is, maakt voor mij geen verschil. Sommige mensen kun je wijsmaken dat het een misverstand was, maar ik ben geen kind."

  'Het is wel duidelijk dat de trainer me niet hoeft. Ik heb nog een contract voor 3,5 jaar. Dit is een onhoudbare situatie. Ik voel me opgedrongen aan een coach die me weg wil."

  "Ik hoef nu niet langer meer te piekeren. Als ik naar de bank of naar de tribune werd gestuurd, zocht ik vroeger altijd eerst de reden bij mezelf. Een valabele uitleg kreeg ik nooit."

  "Ik wil deze situatie zo snel mogelijk afsluiten. Ik zit met frustraties, waar ik geen weg mee weet. Rednic heeft me door zijn uithaal wel in de kijker gezet van andere ploegen."