• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Handballers weer onderuit op verplaatsing

  Bocholt-spler Damian Kedziora (m) scoort tien punten voor de Red Wolves.

  De nationale handbalploeg heeft ook zijn derde en laatste uitwedstrijd in de WK-voorronde verloren. Israël won met twee punten verschil: 27-25. "We hebben iets te veel gemist", klinkt het. De kansen van de Red Wolves om de play-offs voor het WK van 2015 nog te halen, zijn erg klein geworden.

  Israël - België 27-25 (rust: 12-11)

  Doelpunten België: Damian Kedziora 10, Jeroen De Beule 4, Nathan Bolaers 3, Tim Houbrechts 2, Thomas Bolaers 1, Thomas Cauwenberghs 1, Nicolas Danse 1, Kevin Jacobs 1, Tom Robyns 1, Arber Qerimi 1

  België, dat het slechtste doelsaldo heeft in zijn poule, was (bijna) verplicht om in Israël te gaan winnen om de kwalificatiekansen gaaf te houden. De Red Wolves verloren eerder ook in Griekenland en Nederland. Thuis wonnen ze wel van Israël en Nederland.

  Zaterdag sluit het nationale team zijn campagne af met een match in Herstal tegen Griekenland. Die wedstrijd kunt u volgen OP12.

  Houbrechts: "Progressie gemaakt"

  "We hebben net iets te veel kansen gemist om aanspraak te kunnen maken op de zege", legt international Tim Houbrechts uit. "Israël was net iets slimmer op de belangrijke momenten."

  "Wij moeten zo snel mogelijk de knop omdraaien om onze thuismatch tegen Griekenland te winnen. Het doelpuntensaldo geeft de doorslag. Het wordt zeer moeilijk om nog door te stoten, maar met de nationale ploeg hebben we een grote stap voorwaarts gezet."

  "Ik draai al een tijdje mee en merk duidelijk dat we progressie gemaakt hebben. En dat met veel jonge spelers in het team. Het is lang geleden dat we op de laatste speeldag nog aanspraak hebben gemaakt op de volgende ronde, al is die kans klein."

  Opmerkelijk: geen enkel land won tot nu toe een uitwedstrijd.

  De groepswinnaar speelt de play-offs voor het WK van 2015 in Qatar.