• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Goffin maakt toch kruis over Australian Open

  Goffin vorig jaar op de Australian Open.

  David Goffin is toch niet klaar voor de Australian Open, zijn dijblessure speelt hem nog parten. Drie Belgen plaatsten zich intussen al voor de volgende kwalificatieronde: Ruben Bemelmans, Niels Desein en Germain Gigounon. Kimmer Coppejans sneuvelde in de eerste ronde.

  Goffin liep in het Challenger-toernooi van Noumea, in Nieuw-Caledonië, een verrekking in zijn dij op. Onze landgenoot, met zijn 111e plaats de beste Belg op de ATP-lijst, werd klaargestoomd en gisteren ging het licht op groen.

  Goffin zou het in de eerste ronde van de kwalificaties opnemen tegen de Italiaan Lorenzo Giustino, maar vandaag werd toch duidelijk dat het niet zou lukken.

  "Ik heb nog pijn en wil de rest van mijn seizoensbegin niet in gevaar brengen", zegt Goffin. "Jammer, want dit is een van mijn lievelingstoernooien. Ik ga mij goed verzorgen en wil klaar zijn voor het toernooi van Heilbronn en de Daviscup."

  Drie van de vier Belgische mannen geplaatst

  Drie andere Belgen kwamen wel in actie. Ruben Bemelmans won met twee keer 6-2 van de Canadees Filip Peliwo (ATP-266) en neem het in de volgende ronde op tegen de Kroaat Ante Pavic, de nummer 238 van de wereld.

  Niels Desein (foto) had iets meer moeite met de Australiër Matt Reid (ATP-228): 7-6 en 6-4. Hij kijkt in de tweede ronde de Bosniër Damir Dzumhur (ATP-188) in de ogen. Als hij en Bemelmans winnen, staan ze in de laatste ronde tegenover elkaar.

  Nieuwkomer Germain Gigounon zette de Australiër Akira Santillan (ATP-1.784) opzij met 6-0 en 7-5. Zijn tegenstander in de tweede ronde wordt een vettere kluif, de Fransman Stéphane Robert is de nummer 119 van de wereld en zevende reekshoofd in de kwalificaties.

  Kimmer Coppejans, tot slot, is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde. Hij verloor tegen de Roemeen Marius Copil (ATP-138) in twee sets: 7-6, 5-7 en 6-4.