• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  FIFA-bons teruggefloten over WK in de winter

  Qatar kreeg in 2010 het WK 2022 toegewezen.

  Jérôme Valcke, de secretaris-generaal van de wereldvoetbalbond FIFA, spreekt in een radio-interview duidelijke taal: "Het WK 2022 in Qatar zal niet in juni-juli plaatsvinden, maar wel ergens tussen 15 november 2022 en 15 januari 2023." Maar zijn woorden werden al snel gecounterd, ook vanuit de FIFA.

  Al sinds Qatar het WK toegewezen kreeg, is er veel te doen over de speeldata. In de zomer kan het kwik oplopen tot 50 graden in Qatar en dat schrikt velen af. Niet alleen voor de spelers, maar ook voor de fans zou dat ondraaglijk zijn.

  Maar secretaris-generaal Jérôme Valcke, de nummer 2 bij de FIFA, vertelde het volgende aan een Franse radiozender: "Het WK zal niet in juni of juli zijn. Het zal in de periode tussen 15 november en 15 januari 2023 vallen."

  "Als je dan speelt, is het weer het best om te voetballen. De temperatuur ligt er dan rond de 25 graden, te vergelijken met een warme lente in Europa, perfect om te voetballen."

  "Beslissen pas over een jaar"

  De woorden van  Jérôme Valcke waren nog niet koud, of vanuit verschillende hoeken kwam er al reactie op, niet het minst vanuit de FIFA zelf. "Ik ben gechoqueerd", zegt Jim Boyce, vicevoorzitter van de wereldvoetbalbond.

  "Ik weet niet of Jérôme een persoonlijk standpunt uitsprak, maar ik kan met 100 procent zekerheid garanderen dat het Uitvoerend Comité niet beslist heeft om het WK te verschuiven."

  "Voor zover ik weet wordt er nog altijd overlegd met alle betrokken partijen. En er was afgesproken dat er zeker niet voor het WK in Brazilië weer over gesproken zou worden. Een beslissing wordt pas eind dit jaar of begin 2015 verwacht."