• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dries Mertens: "Ik kan mijn huis nog uit"

  Dries Mertens

  Dries Mertens (26) heeft zijn draai gevonden in Napels. "Hier in het zuiden van Italië zijn ze voetbalgek, maar ik ben nog geen wereldster zoals Higuain. Die kan zijn huis niet verlaten", vertelt de Rode Duivel in een gesprek met Studio Brussel.

  Maandag heeft Dries Mertens zijn mooiste dag tot nu toe in Napels beleefd. Met twee doelpunten leidde hij zijn team naar de zege tegen Sampdoria (2-0).

  Vorige zomer verhuisde Mertens van PSV Eindhoven naar Napoli. "Dat was toch aanpassen, zeker in hier in het zuiden van het land", zegt de flankaanvaller.

  "Ze begrijpen alleen Italiaans, niemand spreekt een woord Engels of een andere taal. En de temperatuur kan hier hoog oplopen, dat was ik niet gewoon."

  "In het begin liep het wat stroef. Ik moest echt werken voor mijn plaats. Nu heb ik het gevoel dat ik die heb verdiend."

  "Higuain kan niet weg"

  Intussen is Dries Mertens de koning te rijk in Napels. "Het leven is hier prachtig. Het hele jaar door kan je een terrasje doen, we gaan hier lekker uit eten met vrienden en ’s ochtends ontbijt ik met zicht op zee", vertelt hij.

  "Ze zijn hier echt voetbalgek. Soms vallen de supporters je lastig op straat, maar dat hoort er hier bij. Ik ben nog geen wereldster zoals Higuain (de Argentijnse spits van Napoli, red). Die kan zijn huis niet verlaten."