• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Deschacht: "Ik zal me niet belachelijk maken"

  Olivier Deschacht is met Anderlecht op stage in Abu Dhabi.

  Anderlecht kan weer rekenen op Olivier Deschacht. De 32-jarige linksachter van de landskampioen kreeg in november last van zijn enkel en speelde nog nauwelijks in 2013. Maar op stage voelt hij zich weer kiplekker, al houdt hij ook rekening met zijn houdbaarheidsdatum. "Ik wil spelen tot ik niet meer meekan en ze mij passeren."

  Olivier Deschacht belandde op 16-jarige leeftijd bij Anderlecht. Deschacht werd de vaste linksachter bij de Brusselaars, maar is de jongste maanden niet meer zeker van zijn stek, vooral door een aanslepende enkelblessure.

  "Het is soms hard, maar ik blijf alles doen om fit te zijn", vertelt Deschacht in de kranten. "Ik voetbal nu nog liever dan vroeger, omdat ik weet dat er me niet veel meer rest. Ik wil alles winnen, zelfs elke wedstrijd op training."

  Maar Deschacht beseft ook dat hij er niet jonger op wordt en dat hij dus misschien aan zijn laatste jaren bij Anderlecht bezig is. "Ik heb nog een contract voor anderhalf jaar en wil die termijn uitdoen."

  "Ik weet niet wat de bedoeling is van Anderlecht, maar ik wil spelen tot ik niet meer meekan en ze mij passeren. Ik zal tot het uiterste gaan, maar ik ga me niet belachelijk maken. Dan is het tijd voor iets anders."

  "Zeg nooit nooit, maar ik zie mezelf op dit moment ook voor geen andere club meer spelen. Als mijn contract afloopt, zal ik 34 zijn. Op die leeftijd heb je er niet veel meer die op topniveau spelen."