• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "El Ghanassy moet volwassen worden of Gent verlaten"

  El Ghanassy krijgt een laatste waarschuwing.

  AA Gent bereidt in Spanje het tweede deel van de competitie voor. Na de recente 0 op 9, de 1-0-nederlaag in Bergen en daarbovenop enkele strubbelingen binnen de spelersgroep heeft voorzitter Ivan De Witte vandaag de puntjes op de i gezet in een toespraak.

  De Witte onderbrak zijn drukke werkschema in België om de spelers klip en klaar diets te maken dat hij betere prestaties en vooral een professionelere attitude verwacht. Hij sprak zowel de groep toe als enkele spelers apart.

  Zo kreeg Yassine El Ghanassy volgens het ter plaatse aanwezige VTM te horen dat hij dringend volwassen moet worden. Zo niet, dan moet hij bij een goed bod vertrekken.

  "De boodschap was zeer duidelijk", zegt trainer Rednic. "De voorzitter zei dat het gedaan moet zijn met al dat gedoe. Ik zeg bij deze ook aan de spelers: wie ontevreden is over onze relatie mag AA Gent verlaten. De transferperiode is aan de gang."

  Voor El Ghanassy is het dus 5 voor 12. Zijn beslissing om niet mee naar Bergen te reizen in de laatste wedstrijd voor de winterstop (omdat hij niet in de basis stond) wordt hem zwaar aangerekend.

  "Ik heb me geëxcuseerd bij iedereen: de trainer, de spelers en het bestuur. Ik weet dat ik een stommiteit begaan heb", zegt El Ghanassy. "De ploeg maakte dan weer een fout door niet goed te spelen in Bergen (1-0-nederlaag, red) en zo dus geen goeie zaak te doen voor PO I."

  "We zijn allemaal voor de spiegel gaan staan en hebben gepraat. Daar houd ik alvast een positief gevoel aan over."