• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tester Cissé: "Ik wil graag bij Genk blijven"

  Cissé voelt zich lekker op stage in Tukije met Genk.

  De Ivoriaans linksbuiten Sekou Cissé is deze week met Genk op stage in Turkije. De voormalige speler van Feyenoord hoopt de technische staf en het bestuur te overtuigen van zijn kunnen. "Ik heb hard gewerkt om weer sterk te worden."

  Cissé heeft tien seizoenen in Nederland gevoetbald, vijf bij Roda JC en vijf bij Feyenoord. Door blessureleed kon hij zich in Rotterdam moeilijk doorzetten en ook in zijn laatste twee seizoenen kwam hij, door nieuw blessureleed, niet veel in actie. Zijn contract werd op 3 januari ontbonden, waarna hij meteen met Genk naar Turkije vertrok.

  Hoe gaat het nu met hem? "Fysiek gaat het goed, ik heb hard gewerkt om weer sterk te worden", vertelt de 29-jarige Ivoriaan in het Nederlands aan KRC Web TV. "Mijn blessureperiode was heel moeilijk, maar ik ben nu blessurevrij."

  "Mijn favoriete positie is die van linksbuiten, maar in een 4-4-2 kan ik ook als spits uit de voeten", zegt Cissé, die ook al Ivoriaans international was. "Mijn laatste interland dateert wel al van drie jaar geleden. Daarna raakte ik geblesseerd."

  Verliep de kennismaking met Genk vlot? "Ja hoor. Heel wat spelers spreken Frans en ik kan ook Nederlands. Mijn relatie met Mario Been is altijd goed geweest, ook bij Feyenoord."

  Cissé heeft één week om zich te bewijzen bij Genk. Vindt hij dat lastig? "Nee, je moet het toch op het veld doen. Tijdens mijn vakantie in Ivoorkust heb ik ook veel getraind. Ik wil graag met Ivoorkust naar het WK. Ik voel me lekker en wil graag blijven. Maar we zullen wel zien."