• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Smits: "Ik zal klaar zijn voor de Spelen"

  Seppe Smits: "Ik probeer nog niet te veel aan OS te denken"

  Over exact een maand gaan de Winterspelen in Sotsji van start. Tijd voor een stand van zaken bij de talentrijke Belgische snowboarder Seppe Smits. Zonder ongelukken is hij een van de Belgische troeven in de Russische sneeuw.

  De 22-jarige Seppe Smits legt bij Sporza uit hoe alles meer en meer helemaal rond de Spelen draait. "Zelfs al probeer ik er nu nog niet te veel aan te denken, het zit wel in mijn achterhoofd. Soms kort ik al eens een training in om risico's te vermijden."

  "Maar ik moet natuurlijk ook goed blijven trainen om alles helemaal onder de knie te krijgen. In Sotsji zal ik lastige tricks moeten doen. Ik ben tevreden over hoe ik er nu voor sta."

  Met zijn knieblessure gaat het de goeie kant op. "Ik heb daar twee jaar last van gehad, zelfs in het begin van het seizoen nog. Maar de laatste maand niet meer. Dat is positief."

  "Ik zit niet veel achter op schema. Ik hoop nog wat tricks te trainen en dan zal ik zeker klaar zijn voor Sotsji. Als ik de run kan landen die ik in mijn hoofd heb, zal het resultaat er zijn."

  "Eind januari zijn er wel eerst nog de X-games. Dat is na de Spelen de belangrijkste wedstrijd. Het wordt een graadmeter voor het niveau van de Spelen. Ik focus me nu eerst op die competitie."

  "Minder wedstrijden om me minder te belasten"

  In principe is Seppe Smits nog niet helemaal zeker van deelname aan de Winterspelen. "Maar de kans is wel heel klein dat ik nog uit de top 30 val. Dan zouden er rare dingen moeten gebeuren."

  "Samen met mijn coach ben ik nog aan het bekijken wat de beste optie is. Misschien moet ik nog aan één wedstrijd deelnemen, want ik wil geen risico's lopen", zegt Smits aan Sporza.

  "Om mijn lichaam minder te belasten, doe ik dit seizoen minder wedstrijden. Snowboarden is een sport met veel blessures, maar dat heb ik er voor over als ik fun kan hebben op mijn snowboard."