• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Red Lions voor finale: "Naar top 3 van de wereld"

  De nationale hockeyploeg vorige week voor de afreis naar India.

  De nationale hockeymannen beginnen vrijdag in India aan de prestigieuze World League-finale. "Een klein WK", noemt bondscoach Marc Lammers het toernooi. Over de voorbereiding is hij tevreden: "Die is vlekkeloos verlopen."

  De Red Lions van Marc Lammers (foto) zijn al enkele dagen in India. Maandag hebben ze Nieuw-Zeeland geklopt (2-0) in een oefeninterland, vandaag ging Argentinië met 3-0 voor de bijl.

  "De voorbereiding verloopt vlekkeloos. Dat zie je ook in die wedstrijden. Naar de resultaten moet je niet te veel kijken, wel naar het spel. En dat ziet er goed uit", zegt Lammers.

  De World League-finale is het eerste grote doel van het jaar voor de Red Lions. "Het WK in juni in Nederland is ons grootste doel, maar nu kijken we enkel naar de World League. Pas als ik weer thuis ben, denk ik weer aan het WK."

  "Een keer om de vier jaar heb je een WK, een keer om de vier jaar de Olympische Spelen. Dat zijn de grootste toernooien. En dan komt de World League. Dat is de derde prijs die je hebt."

  "Ik zie dit toernooi als een klein WK. De acht beste landen zijn hier. Het wordt een hele grote uitdaging. We staan nu vijfde op wereldranglijst. Op dit toernooi willen we de stap naar de top 3 zetten."

  "Mix van ervaring en talent"

  In vergelijking met het Europese kampioenschap, waar de Red Lions zilver haalden, heeft Marc Lammers vijf nieuwe namen naar India meegenomen. Jérôme Dekeyser heeft afgehaakt als international, aanvoerder Jérôme Truyens en recordinternational Xavier Reckinger krijgen rust.

  "Je moet blijven vernieuwen en andere mensen een kans geven. Je moet de concurrentie in de ploeg vergroten. Dat lukt alleen als je iedereen een kans geeft. Onze ploeg is nu een mix van ervaring met talent", stelt de Nederlandse topcoach.

  "Truyens en Reckinger spelen al jaren op internationaal niveau. Daarom gun ik ze extra rust voor het WK. Het is niet makkelijk om die ervaren spelers te vervangen, maar er lopen in België zo veel goede hockeyspelers dat het verschil steeds kleiner wordt."

  Vrijdag opent België de World League-finale met een wedstrijd tegen Australië. Daarna spelen de Red Lions in hun poule nog tegen Argentinië (zaterdag) en Nederland (maandag).