• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lindsey Vonn haakt definitief af voor Sotsji

  Lindsey Vonn in gelukkiger tijden.

  Het is dan toch niet gelukt voor Lindsey Vonn. De 29-jarige Amerikaanse skiester verliest de race tegen de tijd om over een maand volledig hersteld te zijn van een knieblessure en moet de Olympische Winterspelen in Sotsji, die over een maand beginnen, missen.

  "Ik ben er kapot van dat ik moet melden dat ik niet zal kunnen deelnemen in Sotsji", meldt Vonn via haar Facebook-pagina. "Ik heb er alles aan gedaan om sterk genoeg te worden, maar ik moet onder ogen zien dat mijn knie niet stabiel genoeg is om op dat niveau te skiën. Ik ga binnenkort onder het mes, zodat ik klaar kan zijn tegen het WK in mijn thuisbasis Vail in februari 2015."

  In november viel Vonn tijdens een training op de Copper Mountain in Colorado, waarbij ze een scheurtje in de voorste kruisband van haar rechterknie opliep. Ze stond voor haar terugkeer na een soortgelijke blessure, opgelopen op het WK in februari.

  Het forfait van Vonn is een streep door de rekening van de Winterspelen, want de Amerikaanse is een van de grootste uithangborden van de sport. Maar ook naast de piste valt ze op, onder meer door haar relatie met golfer Tiger Woods.

  Viervoudig algemeen wereldbekerkampioene Vonn is de regerende olympische kampioene op de afdaling. Op die afdaling won ze ook zes keer de wereldbeker en in 2009 werd ze wereldkampioen. Ze won dat jaar op het WK ook de super-G, een discipline waarin ze ook vier keer de wereldbeker won.