• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Habibou: "Ik wil bij Gent topscorer worden"

  Habib "Super Bibou" Habibou heeft al 10 goals gemaakt voor Zulte Waregem.

  AA Gent heeft Habib Habibou bij Zulte Waregem weggeplukt als "missing link" voor zijn aanval, luidt het in Gent. De flamboyante international van de Centraal-Afrikaanse Republiek is heel tevreden: "Gent ziet een leider in mij", én ambitieus: "Ik wil ook een persoonlijke prijs winnen." Zijn moeilijke verleden heeft hij afgegooid.

  Vroeger zorgde Habibou wel eens voor wat heisa, zo werd hij enkele seizoenen geleden naar de B-kern verwezen in Waregem. "Ik ben helemaal geen moeilijke jongen... meer", zegt de 26-jarige Afrikaan in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

  "Ik besef dat ik in het verleden te veel etappes in mijn carrière heb overgeslagen. Ik wilde veel te veel ineens. Maar dat gaat dus niet. Sinds de geboorte van mijn zoontje twee weken geleden heb ik er ook een grote verantwoordelijkheid bij."

  "Vroeger dacht ik ook dat talent genoeg was om het te maken als prof. Nu weet ik beter. Je moet keihard trainen, als een prof leven en je ten dienste stellen van het collectief."

  "Mensen die het goed met mij menen, houden me met beide voeten op de grond."

  "Gent wil ploeg rond mij bouwen"

  Waarom ruilt Habibou de vierde in de stand voor de achtste? "In eerste instantie omdat Gent een grote club is, met een groot budget en uitgesproken ambities. In het nieuwe stadion wil men elk jaar Europees spelen."

  "Coach Rednic wilde me er absoluut bij en manager Louwagie zei dat het de bedoeling is om een ploeg rond mij te bouwen. Gent ziet een leider in mij en dat flatteert mij."

  "Ik heb ook nog een persoonlijke uitdaging: topscorer worden. Op die manier kan ik perfect meehelpen aan de remonte van de ploeg." Habibou zit aan tien doelpunten, vier minder dan koploper Michy Batshuayi van Standard.

  "Ik zie dit niet als een stap terug. Ik denk dat ik door de grote poort ben vertrokken. Ik ben Zulte Waregem en coach Dury dankbaar dat ze me altijd gesteund hebben."