• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Devries: "Goeie voorbereiding voor Melbourne"

  Devries (r) is met Van Uytvanck (l) en Mestach in Australië (archieffoto).

  Deze week worden in Melbourne de kwalificaties voor de Australian Open afgewerkt. Ann Devries is er met haar poulains Alison Van Uytvanck en An-Sophie Mestach, die allebei in maart 20 worden. Sporza belde met de tenniscoach. "Hun doel voor dit jaar: de top 100 en hoofdtabellen op grandslamtoernooien halen."

  "Ik ben best tevreden over de voorbereiding", vertelt Devries. "We zijn een tiental dagen geleden naar Melbourne gekomen en hebben hier een aantal dagen goed getraind. Daarna zijn we naar Hobart vertrokken, waar Alison en An-Sophie jammer genoeg in de derde ronde van de kwalificaties tegen elkaar uitkwamen."

  "Alison won, maar An-Sophie haalde toch ook de hoofdtabel. Ze verloren dan wel allebei in de eerste ronde. Maar ze hebben toch vier goeie wedstrijden gespeeld, wat kan tellen als voorbereiding op een grandslamtoernooi."

  "We moeten ermee rekening houden dat An-Sophie misschien nog niet 100 procent in vorm is, want ze is nog geen twee maanden geleden aan haar elleboog geopereerd. We mogen nog niet verwachten dat zij haar beste tennis al speelt."

  "Alison is sinds de US Open echt wel goed aan het spelen. Ze heeft iets meer vertrouwen dan ervoor, denk ik. Mentaal kan ze iets beter met bepaalde situaties omgaan. Ik denk dat dat vooral het verschil maakt voor haar tennis momenteel."

  Wat zijn de ambities van Van Uytvanck en Mestach (foto) voor dit jaar? "Die zijn voor beiden dezelfde: zo snel mogelijk de top 100 halen en doorstoten tot de hoofdtabellen op grandslamtoernooien. Als ze daar dan iets kunnen neerzetten, kan het snel gaan."

  "In de eerste maanden van het jaar hebben ze allebei haast niks te verliezen en kan het misschien snel gaan. Maar in de tweede helft hebben ze wel heel wat punten te verdedigen."

  Ann Devries ook nog over...

  Kirsten Flipkens: "Vorige week in Auckland heeft ze heel goed gespeeld en dat met een niet echt degelijke voorbereiding. Maar zij kan op toernooien een tandje bijsteken. Ik vrees voor haar geen vrije val dit jaar, zij moet ongeveer dezelfde resultaten kunnen neerzetten en een vrij hoge plaats op de ranglijst kunnen behouden. Voor haar zal het zaak zijn blessurevrij te blijven."

  Yanina Wickmayer: "Zij is ziek geworden, maar heeft haar eerste wedstrijd in Hobart gelukkig kunnen winnen. Ik denk dat zij vooral weer vertrouwen moet opdoen en geloven dat ze wedstrijden kan winnen. Het niveau kan zij altijd nog wel aan, maar zij moet een klik maken in haar hoofd en een paar wedstrijden winnen, wat haar vertrouwen zal geven voor de toekomst."