• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Carcela: "Wat als ik de duels moet aangaan?"

  Carcela: "Ik hoop tegen de start van de play-offs fit te zijn."

  Net geen maand na de beruchte tackle van Bjorn Ruytinx, staat Mehdi Carcela weer goed en wel op het trainingsveld. In La Manga werkt de Standard-middenvelder volop aan zijn terugkeer, al heeft hij op mentaal gebied nog wat oplapwerk nodig. "Het ergste wat mij kan overkomen, is bang zijn."

  Mehdi Carcela werkt met Standard een stage af in Spanje. De Standard-middenvelder scheurde begin december bij de tackle van Bjorn Ruytinx de ligamenten van zijn enkel. Carcela zou ruim drie maanden aan de kant staan, maar een terugkeer zou nu toch sneller kunnen. "Ik ben zelf verrast", zegt Carcela in de kranten.

  "Ik dacht dat ik maanden out zou zijn en vreesde voor een herhaling van de miserie na de trap in mijn gelaat op Racing Genk." In mei 2011 was Carcela lange tijd out na een trap van Genk-speler Mavinga.

  "Mijn enkel is nog wat gezwollen, maar ik kan lopen en fietsen zonder veel hinder en ik trap met rechts een balletje. Met dank aan de medische staf, die tal van nieuwe technieken gebruikte. Ik hoop tegen de start van de play-offs fit te zijn."

  Carcela geeft wel toe dat op mentaal vlak nog niet alles op punt staat. "Wat als ik straks weer met de groep train en duels moet aangaan? Ik weet niet hoe ik daarop zal reageren."

  "De ploegmaats zullen mij wel wat ontzien, maar dat mag niet blijven duren. De coach zou daar niet mee opgezet zijn. Wat heeft hij aan een speler die in de watten wordt gelegd?"

  "Het ergste wat mij kan overkomen, is bang zijn. Hopelijk blijf ik van dat gevoel gespaard. Maar de mental coach helpt me om weer vertrouwen te winnen. Ondertussen blijf ik grappen en grollen. Zo ben ik nu eenmaal."

  "Ik heb al genoeg tijd verloren"

  Mehdi Carcela is dus voor de tweede keer in zijn carrière aan een lange revalidatie bezig. "Wat mij in Genk overkwam, heeft mij sterker gemaakt."

  "Ik hoop dat dat nu opnieuw het geval is en dat ik van pech gespaard blijf. Ik wil geen record vestigen in vallen en opstaan. Ik heb al genoeg tijd verloren."