• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vantornout: "Te belachelijk voor woorden"

  Klaas Vantornout is zondag de titelverdediger.

  Klaas Vantornout ontkent dat hij gevraagd heeft om de balkjes te verplaatsen op het BK van komende zondag in Waregem. "Ik heb ze liever niet op een recht stuk, maar als het zo is, is het zo", doet de titelverdediger zijn verhaal aan Sporza. "Over geld is nooit gerept. Ik ga toch niemand omkopen?"

  Klaas Vantornout is vorige week het BK-parcours in Waregem gaan bekijken. "Zonder fiets", begint de titelverdediger zijn verhaal. "Waregem is niet ver van mijn deur. Donderdag passeerde ik de renbaan."

  "Ik kwam op een zwaar parcours terecht. Het zal echte cross zijn, dat mag ook."

  "Ik liep daar iemand tegen het lijf: Koen Monu (organisator van het BK en de WB-manche in Zolder, red). Ik kende die man echt niet. We begonnen over het parcours te praten. Het zou een mooi en zwaar BK worden."

  "Daarna vroeg ik waar de balken zouden liggen. "Toch niet op een recht stuk, zodat Sven Nys er met een snelheid van 40 km/u over zou kunnen springen?", zei ik."

  "Ik ga ook niet in mijn nadeel spreken. Iedereen weet dat ik een goeie loper ben. Ik heb ze liever niet op een recht stuk, maar als het zo is, is het zo."

  "Over geld hebben we niet gesproken, dat zegt ook de organisator. Dat is te belachelijk voor woorden. Ik ga toch niemand omkopen? Waarom zou ik me daar mee bezighouden?"

  "Zondag geprikkeld aan de start"

  "Ik had het liever ook anders gezien, maar de uitspraken hebben me wel geprikkeld. Ik zal dit niet vergeten zijn als ik zondag aan de start sta", vervolgt Klaas Vantornout zijn verhaal.

  De titelverdediger is nog in Spanje om te herstellen van een verkoudheid. "Ik vind het erg spijtig dat ik de Wereldbekermanche in Rome niet heb kunnen rijden, maar het was de enige optie. Het had geen zin om aan te modderen. Ondertussen gaat het beter, maar ik weet niet of ik zondag volledig hersteld zal zijn."