• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Alphen: "Blij dat 2014 aangebroken is"

  "Het is nog te vroeg om te kunnen meedraaien op topniveau."

  Voor tienkamper Hans Van Alphen kan 2014 sportief alleen maar beter worden dan 2013. Van Alphen sukkelt al meer dan negen maanden met een vervelende enkelblessure waardoor het grootste deel van het vorige atletiekseizoen voor hem in het water viel. Sporza Radio belde Van Alphen in Zuid-Afrika, waar hij zich voorbereidt op een (hopelijk) beter 2014.

  "Ik vier de laatste vijf jaar het nieuwe jaar altijd in Zuid-Afrika", vertelt Van Alphen. "Gelukkig konden dit jaar mijn vriendin en mijn dochter twee weken naar hier komen, want de feestdagen link je toch aan familie."

  "Op sportief vlak was 2013 niet al te best door mijn blessure, dus vind ik het niet echt erg dat 2014 aanbreekt. Het moeilijkste moment was toen ik besefte dat ik het WK in Moskou niet zou halen."

  "Geen enkele blessure is leuk, maar bij deze blessure is vooral de onwetendheid over de duur van de blessure vervelend."

  "Hopelijk kan ik me kwalificeren voor het EK"

  "Ik ben hier in Zuid-Afrika ondertussen alle disciplines opnieuw aan het opbouwen, maar zonder voluit te gaan."

  "Vooral bij het verspringen en het hordelopen heb ik nog veel last. Het is aftasten wat ik al aankan. Anders krijg ik opnieuw een reactie in mijn enkel."

  "De dokters hebben mij gezegd dat mijn enkelblessure 12 tot 18 maanden kan aanslepen. Ik zit nu aan negen en een halve maand. Dus ik moet nog wat doorbijten."

  "Ik hoop deze winter wel al wat wedstrijden mee te pikken, maar ik zie die dan vooral als specifieke training. Ik richt me op de zomer."

  "Vooral op het EK outdoor in Zurich. Maar dan moet ik me wel kunnen kwalificeren omdat ik geen tienkamp gedaan heb in 2013. De ideale plaats daarvoor is Götzis eind mei (waar Van Alphen won in 2012)."