• home
 • video
 • pas verschenen

  UCI: "Geen "Stop and Go" meer in materiaalpost"

  De UCI (foto: Peter Van Den Abeele) neemt maatregelen na de klacht van BKCP.

  De UCI heeft maatregelen genomen na de klacht van Niels Alberts ploeg BKCP na afloop van de WB-manche in Heusden-Zolder. "Stop and Go mag niet meer", zegt UCI-spreekbuis Peter Van Den Abeele. "Er was een grijze zone in het reglement, nu is alles duidelijk."

  In het begin van de cross in Heusden-Zolder reed Lars van der Haar de materiaalpost in, sprong af en op zijn fiets (een "Stop and Go") en vermeed zo de drukte op het parcours naast hem.

  BKCP-manager Christophe Roodhooft diende een klacht in tegen de latere winnaar. Die veranderde niets aan het resultaat, maar had wél een gevolg: "Wie voortaan de materiaalpost binnenkomt, móét altijd van fiets wisselen", zegt Peter Van Den Abeele (foto) in Het Laatste Nieuws en Gazet van Antwerpen.

  "Er zat een "grijze" zone in het reglement en die hebben we eruitgehaald. Nu is de situatie duidelijk."