• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ontdek het parcours van het BK veldrijden

  De lussen in en rond de Hippodroom in Waregem.

  De Hippodroom in Waregem is komend weekend het theater van het Belgisch Kampioenschap veldrijden. Benieuwd hoe het parcours eruitziet? Ontdek het alvast op dit kaartje. "Een mix van Hamme-Zogge en Ruddervoorde", zeggen Sven en Dieter Vanthourenhout.

  Na een lange aanloopstrook over het asfalt duiken de renners het veld in. Na een passage langs de vijver en voorbij de materiaalpost volgt ongeveer halverwege het parcours de "Bretoense Muur", een heel drassig stuk veld.

  "Het moeilijkste deel van het parcours", zeggen Sven en Dieter Vanthourenhout, die het rondje gingen verkennen met Focus WTV. Het hele parcours noemen ze "een mix tussen Ruddervoorde en Hamme-Zogge".

  Na de "Bretoense Muur" volgt een zandstrook, waarna het via nog enkele lussen en hellinkjes terug naar de finish gaat. "Veel zal afhangen van het weer, maar het zal zwaar worden. We verwachten de sterke mannen Nys, Albert en Vantornout voor de prijzen."