• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bolshakova: "Ik heb een terugkeer nog niet opgegeven"

  Bolshakova verwelkomt in april een eerste kind.

  Voor Svetlana Bolshakova wordt 2014 een speciaal jaar. In april wordt ze voor de eerste keer mama. Sportief is er minder reden om blij te zijn. Bolshakova werd in mei 2013 geopereerd aan haar linkervoet en haar rechterknie en is nog altijd niet helemaal gerevalideerd. Bovendien werd haar profcontract bij Bloso niet verlengd.

  "Ik geniet echt van mijn zwangerschap", zegt Bolshakova aan Sporza. "Alles gaat goed, ik voel me niet slecht en ik ben aan het aftellen tot april."

  "Ik verwacht een zoontje, dat mag ik wel zeggen. Iedereen zegt dat mijn zoon een "springertje" zal zijn met mij als moeder en (hoogspringer) Stijn Stroobants als vader. Maar voor mij maakt het niet uit welke sport hij later kiest. Als hij maar niet de hele dag achter de computer zit."

  Het blijde nieuws over het nakende moederschap staat wel in fel contrast met de boodschap dat Bolshakova geen nieuw profcontract krijgt bij Bloso.

  "Maar dat wist ik al langer. Ik heb er geen probleem mee. Nu kan ik na mijn zwangerschap rustig terugkomen zonder verplichtingen."

  "Ik heb een terugkeer zeker nog niet opgegeven. Ik ga mezelf nog niet te veel doelen stellen, want dan kan het altijd tegenvallen, maar ik wil nog twee tot drie jaar doorgaan."

  "Ik zit zeker nog met de Olympische Spelen van Rio in mijn hoofd. Maar het zal ook van mijn situatie afhangen. Een halftijdse job zou ideaal zijn. Ik volg nu ook een cursus om nagelspecialiste te worden."

  "Als ik beslis om te stoppen zal dat zijn omdat ik het gevoel heb dat het goed is geweest. Dat is nu nog niet het geval."