• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Habibou was de missing link in de aanval van AA Gent"

  Het vaderschap heeft van Habibou een echte prof gemaakt.

  Met de komst van Habib Habibou heeft AA Gent een eerste grote slag geslagen in de wintertransfermarkt. Michel Louwagie is in zijn schik met de transfer van de spits, maar de Gentse manager is niet van plan om de volgende weken op zijn lauweren te rusten.

  "We volgden Habibou allang. Begin december heb ik een eerste keer contact opgenomen met Willy Naessens van Zulte Waregem en vorige week heb ik teruggebeld", zegt Louwagie in Het Laatste Nieuws.

  Afgelopen weekend kwam een akkoord uit de bus en zondagavond zette Habibou zijn handtekening onder een contract voor 3,5 seizoen in de Ghelamco Arena.

  Waarom Habibou? Louwagie: "Hij was de missing link in onze aanval. Hij heeft kwaliteiten die onze andere twee spitsen, Pedersen en Privat, niet hebben. Hij is snel en zoekt de diepte."

  "Bovendien kent hij de Belgische competitie goed en is hij zeer serieus geworden. Vroeger zou hij een beetje speciaal geweest zijn, maar sinds hij vader is, gedraagt hij zich ernstig. Daarnaast is hij polyvalent. Dat bevestigde Francky Dury me zaterdag nog aan de telefoon."

  Bij Habibou blijft het niet. "We hebben nóg huiswerk", zegt Louwagie. Zo zou AA Gent nog werk willen maken van een linksachter en een middenvelder.

  Strikt Essevee Pollet als vervanger?

  Volgens Het Nieuwsblad schommelt de transferprijs van Habibou rond 1,6 miljoen euro. Een groot deel daarvan zou Zulte Waregem meteen willen investeren in een nieuwe spits, de naam van Charleroi-aanvaller Pollet wordt al druk geciteerd. Pollet was dit seizoen al goed voor elf goals, eentje meer dan Habibou, maar zou ook al in beeld lopen bij Lokeren.