• home
 • video
 • pas verschenen

  "Dit was een verrassing, ik leef enorm mee met Van Meir"

  Van Meir en Menzo op tweede kerstdag.

  De plotse beslissing om Eric Van Meir als hulpcoach van Lierse aan de kant te schuiven is ook voor Stanley Menzo een donderslag bij heldere hemel. "Dit is niet leuk, want Eric en ik willen er zijn voor deze club", zegt de Nederlandse hoofdtrainer vanop stage in Portugal.

  Eind vorige week kreeg Eric Van Meir te horen dat voor hem geen plaats meer is in de technische staf van Lierse. Van Meir wordt niet ontslagen, maar mag een andere functie opnemen binnen de club. Welke job dat dan wel mag zijn, is nog niet duidelijk.

  Lierse vertoeft momenteel op stage in Portugal en daar sprak een journalist van Gazet van Antwerpen Stanley Menzo aan over de verwijdering van Van Meir.

  "Ik leef enorm mee met Eric", zegt Menzo. "Dit is niet leuk, want Eric en ik willen er zijn voor deze club. Eric is een heel fijne collega en daarnaast een goeie vriend."

  "Het was voor iedereen een verrassing. Maar ik weid er niet verder over uit. Ik heb met Eric afgesproken dat we er niet te veel aandacht aan besteden en dat ik me focus op het elftal, want dat is het allerbelangrijkste voor hem. Hij wil dat we resultaten behalen."

  Menzo staat machteloos, maar wil in de media niet het slachtoffer uithangen. "De club maakt keuzes. Je kunt daar tegen ingaan, maar ik wil deze beslissing respecteren. Hoe jammer ik het ook vind voor Eric."

  "Je mag niet bang zijn om ontslagen te worden"

  Met de degradatie van Van Meir wordt weer pijnlijk duidelijk hoe hard het er in het voetbal, ook op het beleidsniveau, aan kan toegaan. Menzo: "Harm van Veldhoven is vorige week bij KV Mechelen ontslagen, dat kwam ook uit de lucht gevallen. Maar van een ontslag mag je niet bang zijn, want dat behoort als coach altijd tot de opties."