• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cocu: "Ik gooi niet snel de handdoek"

  De druk op Phillip Cocu neemt toe.

  Het jonge PSV zit in de hoek waar de klappen vallen. Zaterdag kwam Vitesse met 2-6 winnen in Eindhoven. De druk op Phillip Cocu neemt toe, maar de PSV-trainer blijft strijdvaardig.

  "Ik ben niet iemand die de handdoek snel in de ring gooit. Er is wel druk, maar die leg ik mezelf op. Maar ik zag wel nog beleving bij de spelers. Dat is het belangrijkste voor een trainer", zegt PSV-coach Phillip Cocu.

  "We moeten nu eerst zorgen dat we voetballend weer op ons niveau komen. Dan kunnen we misschien langzaam opnieuw omhoog kijken. Over de titel moeten we niet meer praten."

  "Ik vond wel dat we een geweldige eerste helft speelden, maar dan gaven we op een ongelooflijke manier de 0-1 weg. Toch knokten we terug en de gelijkmaker was meer dan terecht. Dat Schaars uit de match werd geschopt was een grote aderlating voor ons."

  "Zonder hem verloren we na de rust de grip. Het was ook extra zuur dat net Havenaar (de speler die Schaars blesseerde, red) de 1-2 maakte. Door risico's te nemen kwamen we nog wel terug tot 2-3, maar in de plaats van tien minuten vol voor de 3-3 te gaan, gaven we kinderlijk eenvoudig de 2-4 weg. Dat het nog 2-6 wordt, is uiteraard pijnlijk."

  "Als het tegenzit, hebben we steeds meer moeite om ons daar over te zetten. Dat is logisch voor een jonge ploeg. Als je meer ervaring hebt, kun je soms andere manieren bedenken. Wij zullen het op een voetballende manier moeten doen."