• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Z. Waregem laat punten liggen, Club en Gent winnen wel

  Club nam eenvoudig afstand van KV Mechelen.

  Zulte Waregem heeft geen afstand kunnen nemen van Bergen. Tegen de rode lantaarn werd het 1-1. Club Brugge wipt over Zulte naar de tweede plaats na een eenvoudige zege tegen KV Mechelen. AA Gent boekte tegen Lierse een 12 op 12 en staat nu op de rand van de top zes. Kortrijk pakte op de valreep nog een punt, terwijl Oostende het haalde van Cercle Brugge.

  Zulte Waregem kwam al snel op voorsprong tegen Bergen, maar de rode lantaarn toonde zich veerkrachtig. Matthys scoorde de gelijkmaker tegen z'n ex-club.

  Club Brugge kende in eigen huis weinig problemen met KV Mechelen. Odjidja en Gudjohnsen zetten de Bruggelingen voor de rust al op rozen. Jørgensen maakte er nog 3-0 van.

  AA Gent kan pronken met een 12 op 12. Het kende weinig problemen bij Lierse. Door de 1-3-zege ruikt het de top zes van het klassement.

  Kortrijk heeft geen verlengstuk kunnen maken aan z'n bekerzege van woensdag. Het liet dure punten liggen tegen Charleroi. Klaasen schonk de thuisploeg op de valreep nog een punt.

  Het West-Vlaamse streekduel tussen Oostende en Cercle Brugge eindigde op 2-0. Canesin en Wilmet schonken de kustploeg een driepunter.

  Eerder op de avond haalde Anderlecht het met 2-0 van Waasland-Beveren.

  Klik in de tabel op de match van uw favoriete ploeg om een uitgebreid verslag te lezen.