• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanden Stock: "Anderlecht heeft geen leider"

  "We zullen ons versterken in januari", verzekert Vanden Stock.

  Een roemloze aftocht in Europa, een bekerdebacle na opnieuw twee gemiste penalty's en voetbal zonder champagne in de vaderlandse competitie: Anderlecht maakt duidelijk niet zijn beste periode door. "We zijn veel te braaf", vindt voorzitter Roger Vanden Stock.

  "Het is waar dat we van sommige jongens meer hadden verwacht", geeft Vanden Stock toe. "Sommigen kunnen hun kans maar niet grijpen. Er is kwaliteit genoeg aanwezig, maar de vraag is wanneer het er zal uitkomen."

  "Goals maken is niet echt ons probleem. We slikken vooral veel domme tegengoals. En ik heb in de statistieken gezien dat we van alle eersteklassers de minste overtredingen maken. We moeten dus agressiever zijn, we zijn veel te braaf."

  "Alles draait om vertrouwen", beseft de voorzitter. "Dat moet terugkeren, maar daar heeft de coach weinig invloed op. We hebben ook niemand in de ploeg die het heft in handen neemt. Uit deze groep zal geen leider opstaan. Ofwel zijn de spelers te jong, ofwel hebben ze die kwaliteiten niet."

  Het bestuur weet dus wat het moet doen in januari. "We gaan inspanningen doen om de ploeg te versterken. Maar over wie of wat ga ik niet in detail treden. Ik hoop nog altijd op de titel, want voor het eerst zullen wij kunnen profiteren van de play-offs. De druk van de koploper zullen we deze keer niet hebben."

  "Scoorden toch drie penalty's tegen Westerlo?"

  Betere penalty's leren trappen is misschien de eerste stap voor Anderlecht om toch nog die derde landstitel op een rij te pakken. "We scoorden toch drie op drie tegen Westerlo in de beker?", lacht Vanden Stock. "Daarna was het wel minder natuurlijk. Ik heb zelf nooit een penalty getrapt, maar het is blijkbaar niet zo simpel als het lijkt."