• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgian Bullets 12e in tweede WB-manche bobslee

  Willemsen en Mariën willen naar de Winterspelen in Sotsji.

  Elfje Willemsen en Hanna Mariën hebben vrijdag in Park City een twaalfde plaats behaald in de tweede Wereldbekermanche bobslee. In de landenranking eindigden de Belgische vrouwen zo als achtste.

  Vorige week werden Willemsen en Mariën nog tiende in de openingsmanche van de Wereldbeker in Calgary. In Park City (VS) deden ze het iets minder goed met een twaalfde plaats.

  In de eerste run in Park City zetten Willemsen en Mariën een twaalfde tijd neer (49"40). In de tweede run deden ze het iets beter: met een tragere tijd (49"55) werden ze tiende. In de eindstand waren de Belgian Bullets 1"28 trager dan het Amerikaanse winnende duo en slechts twee tienden trager dan de Zwitserse dames op plaats zes.

  "Twaalfde vandaag op slechts twee tienden van de top zes", liet Willemsen na de wedstrijd weten. "Morgen nog iets harder knallen en het komt goed."

  Vandaag, zaterdag, wordt in hetzelfde Park City meteen al de derde WB-manche van het seizoen afgewerkt. Willemsen en Mariën moeten zo veel mogelijk punten proberen te verzamelen in de zes WB-manches voor 19 januari om zich plaatsen voor de Winterspelen. Zestien vrouwenteams mogen naar Sotsji.

  Uitslag WB-manche Park City

  01. Meyers/Evans (VS) - 1'37"67
  02. Humphries/Moyse (Can) - op 0"13
  03. Greubel/Eberling (VS) - 0"19
  12. Willemsen/Mariën - 1"28