• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanden Borre: "Trainer is niet de oorzaak'

  Vanden Borre: "Hebben zegereeks nodig."

  Na het bekerdebacle bij Westerlo ligt Anderlecht-coach John van den Brom nog meer onder vuur. Anthony Vanden Borre neemt het op voor zijn coach en vindt dat het aan de spelers is om "op te staan".

  Anthony Vanden Borre maakte de bekeruitschakeling bij Westerlo mee vanaf de bank, maar voelt de malaise even hard. Hij kan verschillende perioden vergelijken.

  "Dit is de moeilijkste periode die ik al kende bij Anderlecht. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Al die nederlagen kruipen in de hoofden en de manier waarop we verliezen, maakt het erg frustrerend", zegt hij in Gazet van Antwerpen.

  Ligt het aan de trainer? "Als je de match in Westerlo ziet, weet je dat de trainer zich niets te verwijten heeft. Ik denk niet dat hij de oorzaak is van de malaise. De spelers moeten naar zichzelf kijken. Het is tijd om op te staan."

  "We zijn op zoek naar vertrouwen. Als we enkele wedstrijden op rij zouden winnen, dan ben ik er zeker van dat we vertrokken zijn. We hebben een jonge groep en sommigen moeten nog omgaan met de druk die gepaard gaat met spelen voor Anderlecht."