• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Smets: "Kloof met Cairoli wordt kleiner"

  Joël Smets

  De motorcrossers zijn begonnen aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Maken de Belgische rijders volgend jaar een einde aan de heerschappij van de Italiaan Antonio Cairoli? Die vraag stelden we aan Joël Smets, bondscoach en rijderscoach bij het Suzuki-team.

  Antonio Cairoli (foto) is al vijf jaar de nummer 1 in het WK MX1. Is de Italiaan te kloppen? "Daar moeten we in geloven", vindt oud-wereldkampioen Joël Smets.

  "We kunnen Cairoli volgend jaar het vuur aan de schenen leggen. We moeten er een hard WK van maken, tot aan het gaatje."

  "Het gaat om details. Cairoli lijkt superdominant, maar volgens mij wordt de kloof kleiner. Met het tikkeltje zelfvertrouwen dat we getankt hebben in de Motorcross der Naties kunnen we de balans weer in evenwicht brengen."

  "Desalle later in vorm"

  Clément Desalle (foto), de nummer twee van het voorbije seizoen, heeft een schouderoperatie achter de rug.

  "De revalidatie verloopt goed. Hij mag weer lopen en fietsen", vertelt Joël Smets over zijn rijder bij Suzuki.

  "Binnenkort drijven we de conditietrainingen op. En in de tweede week van januari kruipt hij weer op de motor."

  "De eerste maand van het WK verwacht ik nog niet de beste Desalle. Hij zal wat later op topniveau rijden, maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Hij kan ook halverwege het seizoen toeslaan."

  "Conditietraining in december"

  Het motorcrossseizoen ligt al twee maanden achter ons. "De rijders hebben van vier weken fysieke rust genoten", legt Joël Smets uit. "December staat in het teken van conditietraining. We gaan nu twee weken naar Portugal voor krachttrainingen."

  "In januari trappen we de motor weer in gang. Dan trainen we in Spanje of Italië. In februari rijden we enkele voorjaarswedstrijden, daarna begint in Qatar het nieuwe WK-seizoen."