• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ontdek de WK-stadions waar België speelt

  Het legendarische Maracana-stadion in Rio de Janeiro.

  Samen met de groepsindeling werd ook meteen het speelschema van de Rode Duivels op het WK vastgelegd. Leer de drie stadions waarin België zijn groepswedstrijd afwerkt hier kennen.

  Estadio Mineirao

  In Belo Horizonte begint het WK voor de Rode Duivels. Op 17 juni staat er de openingswedstrijd van Groep H op het programma tegen Algerije.

  Estadio do Maracana

  In het legendarische Maracana-stadion in Rio de Janeiro spelen de Belgen op 22 juni (24u) tegen Rusland. Als de Rode Duivels de finale halen mogen ze opnieuw aan de bak in deze gerestaureerde tempel die plaats biedt aan 78.838 toeschouwers.

  Arena de Sao Paulo

  De laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Korea werkt België af de Arena de Sao Paulo. Het stadion waar ook de openingswedstrijd van het WK wordt afgewerkt stortte in de week voor de WK-loting nog deels in, wat twee dodelijke slachtoffers maakte. Toch maken de FIFA-bonzen zich sterk dat het stadion op tijd klaar zal zijn.