• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Frederik Van Lierde ontvangt twee prijzen op één dag

  Frederik Van Lierde kreeg de Trofee voor Sportverdienste uit handen van prins Laurent.

  Frederik Van Lierde heeft de Vlaamse Reus in ontvangst genomen. De triatleet is volgens de Vlaamse Bond van Sportjournalisten de Vlaamse sportfiguur van het jaar. Eerder op de dag ontving Van Lierde ook de Nationale Trofee voor Sportverdienste

  Frederik Van Lierde, die op 12 oktober de Ironman in Hawai op zijn naam schreef, haalde het in de verkiezing voor de Vlaamse Reus met 720 punten voor Sven Nys (402) en Bart Swings (375). Brian Ryckeman en Kirsten Flipkens vervolledigen de top vijf.

  De 34-jarige West-Vlaming was na zijn naamgenoot en coach Luc Van Lierde pas de tweede Belg die de Ironman in Hawai kon winnen.

  Op de erelijst van de Vlaamse Reus volgt hij zeilster Evi Van Acker op. Frederik Van Lierde maakt ook nog kans om op 22 december Sportman van het Jaar te worden.

  Ook Trofee voor Sportverdienste

  Eerder op de dag kreeg Van Lierde in het stadhuis van Brussel de Nationale Trofee voor Sportverdienste uit handen van prins Laurent. Het was al van 7 november bekend dat Van Lierde de trofee zou ontvangen.

  De Nationale Trofee voor Sportverdienste bekroont sinds 1928 een Belgische sporter of sportploeg die zich in het voorbije jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt.

  Van Lierde: "Dit overvalt me"

  "Het overvalt me allemaal wat", reageert Van Lierde na de uitreiking van de Vlaamse Reus. "Ik krijg respect voor hetgeen ik presteerde de afgelopen jaren. Ik ben ondertussen 17 jaar bezig, maar behaalde dit jaar het hoogst haalbare, de zege in de Ironman van Hawaï."

  "Ik ben blij dat ook mijn ouders hier zijn op de huldiging. Zij hebben enorm veel opofferingen moeten doen voor mij. Mijn programma voor 2014 zit al in elkaar geknutseld. Ik start op 15 maart in Abu Dhabi en eindig op 11 oktober in Hawaï waar ik voor een tweede opeenvolgende zege ga."