• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Marc Wilmots: "Dit is een gunstige loting"

  Wilmots: "De achtse finales zijn de ambitie."

  Het humeur van Marc Wilmots na de WK-loting was uitermate goed. "Samen met Rusland zijn we favoriet om door te stoten", zegt de bondscoach. "De tweede ronde moet onze ambitie zijn en blijven, maar het worden wel weer drie finales."

  Wilmots was voor de loting niet bezig met de tegenstanders, maar wel met de groep waarin België terecht zou komen. Met Groep H vermijden de Rode Duivels het tropische noorden van Brazilië.

  "Dit is een gunstige loting, dat moeten we duidelijk zeggen. Met matchen in Rio de Janeiro en Belo Horizonte kunnen we nu ons basiskamp in Sao Paulo vastleggen. Dat is op respectievelijk één uur van Rio en 45 minuten van Belo Horizonte. Ideaal dus."

  Wilmots vreesde ook de temperaturen in het noorden van Brazilië. "Maar volgens mijn informatie hoeven we niet voor het weer vrezen in de speelsteden van Groep H. Ik moet er dan ook nog eens goed over nadenken of een oefenstage in Miami wel nodig is."

  "Tweede ronde moet de ambitie zijn"

  Ook sportief is de Belgische bondscoach tevreden met de tegenstanders. "Algerije en Zuid-Korea kennen we niet zo goed, Rusland heeft een goede ploeg, maar de tweede ronde moet onze ambitie zijn."

  "Zuid-Korea is een beetje te vergelijken met Japan", weet Wilmots. "Ze spelen ook snel en technisch voetbal. En blijven altijd lopen. Maar het staat wel een trapje lager dan Japan. Ik ben blij dat we die oefenmatch tegen Japan hebben kunnen spelen. Dan hebben we al eens kennis kunnen maken met die manier van spelen."

  "Algerije won misschien maar net de barrages om hier op het WK te geraken, maar ze zijn hier wel geraakt. Dat zegt genoeg, want hier staan geen slechte ploegen."

  "WK begint laat voor ons"

  "We moeten de drie groepsmatchen als drie bekerfinales aanvatten", blikt Wilmots vooruit. "Samen met Rusland zijn we favoriet om door te stoten. Maar we moeten het natuurlijk nog bewijzen op het veld."

  Als België de achtste finales haalt, treft het mogelijk Portugal of Duistland. "Of Ghana", zegt Wilmots. "Maar daar moeten we nog niet mee bezig zijn. We gaan alles doen om perfect voorbereid aan de start van het WK te komen. We kunnen tegen iedereen winnen, maar we kunnen ook een accident tegenkomen."

  De Rode Duivels beginnen op 17 juni aan hun WK met de openingswedstrijd in Groep H tegen Algerije. "Dat betekent dat onze spelers uit Engeland vier weken stil liggen", maakt Wilmots zich ongerust. "Dat is lang. Het wordt zaak onze spelers op de best mogelijke manier klaar te stomen."

  Martens: "Supporterscamping in Rio"

  Steven Martens heeft de opdracht om het verblijf van de Belgische supporters die de Rode Duivels naar Brazilië volgen goed te organiseren. "Daarvoor is dit een erg goede loting", zegt de CEO van de voetbalbond.

  "Vanuit logistiek oogpunt konden we haast niet beter zitten. Het basiskamp en de camping voor de supporters komt hoogstwaarschijnlijk in Rio de Janeiro. Dat is ideaal gelegen om alle matchen te kunnen bekijken. Vanaf morgen of overmorgen kunnen alle Belgische supporters hun tickets kopen."

  "Ook sportief is dit een goede loting", weet Martens. "Het basiskamp voor de spelers net onder Sao Paulo is ook perfect gelegen."