• home
 • video
 • pas verschenen

  Arne Nilis is geschorst tot en met 21 februari 2014

  Arne Nilis, links van Stijn Stijnen in het bondsgebouw.

  De soep wordt ook vandaag niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend. Arne Nilis, aanvaller van derdeklasser Hasselt, hing een lange schorsing boven het hoofd, maar hij komt er vanaf met een lichtere straf.

  In oktober gooide Nilis na de match tegen Verviers een bekertje water naar de scheidsrechter. De bondsprocureur eiste een schorsing van vier weken, maar het Sportcomité maakte daar een jaar van.

  Nilis en zijn entourage stonden op hun achterste poten en tekenden verzet aan. Over dat beroep heeft het Beroepscomité zich vandaag gebogen en Nilis kreeg relatief goed nieuws.

  Zo is beslist om Nilis wel tot en met 30 juni 2014 te schorsen, maar slechts tot en met 21 februari effectief. De rest is met uitstel gedurende één jaar. Dat wil zeggen dat als Nilis het komende jaar niets mispeutert, dat de rest van de schorsing dan wordt kwijtgescholden.

  Stijn Stijnen werd als voorzitter van Hasselt verantwoordelijk gesteld voor het incident met Nilis en kreeg in eerste instantie drie maanden schorsing opgelegd. Het Beroepscomité sprak hem vanmiddag echter vrij. De club Hasselt moet wel 300 euro boete betalen.