• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Armstrong: Ik hoor niets meer van Eddy Merckx"

  "Ik wil bepaalde relaties herstellen."

  Na alle dopingophef rond zijn persoon heeft Lance Armstrong het helemaal gehad met de fiets. "Wielrennen? Daar doe ik niet meer aan mee. Dit jaar heb ik nauwelijks een fiets aangeraakt", zegt de gevallen Tour-held met een bittere stem.

  "Ik fiets alleen nog met vrienden. Om fit te blijven, loop ik. Verder speel ik veel golf. Ik neem mijn stokken overal mee. Golf helpt me om de donkere gedachten uit mijn hoofd te bannen."

  Armstrong betreurt het dat de dopingzaak hem ook vrienden gekost heeft. Met zijn voormalige ploegleider/manager Johan Bruyneel en ploegmaat George Hincapie heeft hij nog contact, maar met anderen is de relatie spaak gelopen.

  "Ik ben gedumpt door Nike en Trek en hoorde niks meer van Jim Ochowicz (ex-teambaas van Motorola) of Eddy Merckx. Ik begrijp dat er bepaalde belangen spelen, maar ik hoop sommige relaties straks toch weer te kunnen opbouwen."

  "Ze mogen mijn stalen van 2009 gerust hertesten"

  Volgens het Amerikaanse antidopingagentschap Usada is de kans dat Armstrong de Tour in 2009 en 2010 zuiver reed zo goed als 0. De Amerikaan ontkent dat vermoeden nogmaals bij hoog en bij laag.

  "Ik heb echt geen doping gebruikt tijdens mijn comeback. Ik heb al te veel leugens verteld en kan het tegenover mezelf niet meer maken om er nog meer te vertellen. Ik denk dat mijn urine- en bloedstalen van 2009 nog beschikbaar zijn. Die mogen gerust getest worden."

  "Ik bied nog eens mijn excuses aan voor al wat gebeurd is. Ik kan wel begrijpen dat ik symbool sta voor mijn generatie, hoewel alle toprenners van toen en de managers en de dokters zich in hetzelfde schuitje bevonden."

  "Ik vind het alleen hypocriet dat ik de grote zondebok ben, terwijl anderen nog altijd aanbeden worden als levende legenden. Het wielrennen is vergeven van de hypocrisie."