• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  WK-profiel: Mexico

  • Bijnaam: Los Tricolores
  • FIFA-ranglijst: 20
  • Hoogste plaats: 4 (2006)
  • Aantal WK-deelnames: 14
  • Beste resultaat: kwartfinale (1970 en 1986)
    
  • Mexico had maar liefst vier bondscoaches tijdens de WK-campagne.
  • Kans om WK te winnen (volgens de bookmakers): 200-1

   

  WK-selectie:

  • Doel (3): Jesus Corona (Cruz Azul), Alfredo Talavera (Toluca), Guillermo Ochoa (AC Ajaccio)
  • Verdediging (7): Paul Aguilar (Club America), Miguel Layun (Club America), Francisco Rodriguez (Club America), Hector Moreno (Espanyol), Diego Reyes (FC Porto), Rafael Marquez (Leon), Carlos Salcido (Tigres)
  • Middenveld (8): Hector Herrera (FC Porto), Luis Montes (Leon), Carlos Pena (Leon), Jose Juan Vazquez (Leon), Juan Carlos Medina (Club America), Isaac Brizuela (Toluca), Marco Fabian (Cruz Azul), Andres Guardado (Bayer Leverkusen)
  • Aanval (5): Oribe Peralta (Santos Laguna), Javier Hernandez (Manchester United), Raul Jimenez (Club America), Alan Pulido (Tigres), Giovani dos Santos (Villarreal)

  Sleutelspeler: Javier Hernandez (25)

  De spits van Manchester United is een sleutelfiguur in de aanval van het Mexicaanse team. Hij maakte zijn debuut in 2009 en scoorde twee keer op het WK in Zuid-Afrika. Met 35 goals voor Mexico op zijn palmares is Hernandez de derde beste scorer aller tijden.

  Bondscoach: Miguel Herrera

  Mexico versleet vier coaches tijdens de kwalificatiecampagne voor het WK in Brazilië. José Manuel de la Torre, Luis Fernando Teno en Victo Vucetich kwamen en gingen weer tussen september en november. Met Miguel Herrera (46 jaar) aan het roer haalde Mexico het WK na barrages. Miguel Herrera speelde zelf ooit voor de nationale ploeg. Hij was een verdediger.

  Belgische link: Carlos Hermosillo

  Bij Mexico denkt u uiteraard spontaan aan het WK van 1986 waar de Rode Duivels steengoed presteerden. Een van de Mexicaanse spelers op dat WK was Carlos Hermosillo. "El Grandote de Cerro Azul" is één van de topschutters van het Mexicaanse elftal.

  Hermosillo speelde merendeel van zijn carrière in de Mexicaanse competitie. Hij deed maar twee uitstapjes naar het buitenland. In 1998 trok hij naar LA Galaxy. Maar een tiental jaren eerder speelde hij een seizoen voor Standard (1989-1990).

  Zo raakte Mexico op het WK:

  Mexico kende een dramatische kwalificatiecampagne en geraakte met de nodige dosis geluk in de barrages. Ze bereikten de vierde plaats omdat Panama in de laatste seconde van hun laatste wedstrijd nog 2 doelpunten slikten en verloren. 

  In de barrages rekende Mexico gemakkelijk af met Nieuw-Zeeland: 5-1 en 4-2.

  België tegen Mexico

  België speelde al 6 keer tegen Mexico waarvan het 2 wedstrijden kon winnen.

  Mexico - België in 1986: 2-1

  Mexico haalt 2-0-achterstand op tegen België op WK 1998

  Betwistbare strafschop nekt België tegen Mexico in 1970