• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Langendonck: "Ik wist waar Mitrovic ging trappen"

  Koen Van Langendonck hield twee penalty's uit zijn doel.

  Tweedeklasser Westerlo stuntte gisteren in de beker. Doelman Koen Van Langendonck loodste z'n ploeg voorbij Anderlecht in de penaltyreeks. Hij stopte de strafschoppen van Milivojevic en Mitrovic. "Deze zege zullen we zeker onthouden."

  Koen Van Langendonck was van goudwaarde voor Westerlo. In de strafschoppenserie was hij de held van de thuisploeg. "De ploeg heeft de hele wedstrijd hard gewerkt voor de zege", zegt hij aan Sporza.

  "Alles bij mekaar is dit een verdiende zege. Wij hadden de betere kansen, al was Anderlecht ook wel gevaarlijk. Vooral in de slotfase was het erg spannend."

  "Anderlecht heeft heel goeie spelers en dan kan het elk moment gebeuren. Er was wel haast bij, maar dat is eigen aan de beker. We konden uiteindelijk het laken naar ons toetrekken en dat is mooi. Zo'n kans tegen Anderlecht krijg je niet elke dag. We zullen deze winst niet vergeten."

  Van Langendonck stopte twee van de vijf penalty's. "De eerste 2 werden rechtdoor getrapt. Ik dacht: "Dat gaan ze toch niet allemaal doen." Nadien heb ik een hoek gekozen en mijn plannetje lukte twee keer."

  Aleksandar Mitrovic faalde bij de beslissende strafschop. "Ik heb even in zijn ogen gekeken en heb me nadien geconcentreerd. Ik wist van de Champions League-match tegen Olympiakos (waar Mitrovic ook miste) dat hij altijd laag en hard trapt."

  "Heb veel gedaan om terug te keren"

  Koen Van Langendonck droeg vorig seizoen het shirt van Beerschot. Maar hij verdween naar het achterplan, onder meer na enkele blunders in de competitiematch tegen Lierse.

  "Ik heb veel gedaan om terug te keren. Westerlo heeft me een kans gegeven. De staf heeft veel vertrouwen in mij en het gaat voorlopig goed."