• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Theunisse: "Niemand begrijpt dat ik nog leef"

  Theunisse (50): "Een peloton engeltjes op mijn schouders."

  De Nederlandse oud-renner Gert-Jan Theunisse (50) is blij dat hij nog leeft. Theunisse overleefde het voorbije jaar "tientallen hartinfarcten" en kreeg een pacemaker ingeplant. Dat schrijft hij in zijn column in Wieler Revue. "Niemand begrijpt waarom ik nog leef, ze zeggen dat ik wel een heel peloton engeltjes op mijn schouders moet hebben gehad."

  De klimgeit van Panasonic, PDM en TVM, die in 1989 de bolletjestrui won in de Tour de France, schrijft dat hij al langere tijd met pijn in zijn borststreek kampte en regelmatig flauwviel, vooraleer hij medische hulp ging zoeken.

  "Voor ik het besefte, lag ik al op de intensive care aan een hele rits stekkers en infusen en werden er medicamenten rechtstreeks in mijn hart gespoten. Blijkbaar had ik het laatste jaar al tientallen hartinfarcten gehad. Het flauwvallen dus. Mijn hart stond letterlijk en figuurlijk op springen."

  Theunisse, die in Mallorca woont, bracht drie weken op de intensive care door en onderging een operatie waarbij een pacemaker ingeplant werd. Van de dokters mag hij nooit meer intensief sporten.

  "Op dit moment gaat het redelijk, hoewel de pacemaker al enkele keren mijn leven heeft moeten redden. Niemand begrijpt waarom ik nog leef, ze zeggen dat ik wel een heel peloton engeltjes op mijn schouders moet hebben gehad."