• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Platini: "Vervang gele kaart door tijdelijke uitsluiting"

  Balotelli krijgt geel tijdens de Confederations Cup.

  Michel Platini wil de gele kaarten in het voetbal afschaffen. De voorzitter van de UEFA wil ze laten vervangen door tijdelijke uitsluitingen. "Het is een idee dat de moeite waard is te om te onderzoeken."

  "Ik zou het systeem veranderen en net zoals in het rugby met tijdelijke uitsluitingen werken", zegt Platini (foto). "Wie voor een fout met geel wordt bestraft, zou tien of vijftien minuten naar de kant moeten."

  "Op deze manier profiteert de rechtstreekse tegenstander meteen van de fout. Terwijl het kaartensysteem er nu voor zorgt dat het de volgende tegenstander op de kalender is die voordeel haalt uit een gele kaart."

  "Het is een idee dat nu moet rijpen", zegt Platini. "De tijd zal dan wel uitwijzen of we er voordeel uit kunnen halen of niet. Maar het is alvast de moeite waard om te onderzoeken."